Foto: Shutterstock

92 gadus veca itāliete un viņas meita, kura Otrā pasaules kara laikā tika atņemta mātei uzreiz pēc piedzimšanas, atradušas viena otru pēc 71 gadu ilgas atšķirtības, pirmdien vēsta Itālijas mediji.

Māte, kas dzimusi kādā ciematā Itālijas ziemeļos, Otrā pasaules kara laikā strādāja Vācijā, kur palika stāvoklī no precēta vācu karavīra.

Pēc meitas piedzimšanas bērna tēva ģimene atņēma viņai mazuli un uzaudzināja to Vācijā. Meitenei tika stāstīts, ka viņas māte bijusi itāliete, kas kara laikā nomirusi.

Meita, kura tagad jau ir 71 gadu veca, uzzināja, ka tie ir meli, tikai pēc tēva nāves pagājušajā gadā, kad sāka meklēt sīkāku informāciju par savu māti.

Tēvs viņai līdz tam bija aizliedzis interesēties par māti.

Sieviete lūdza palīdzību Starptautiskajam Meklēšanas dienestam (ITS), kuram ar Itālijas Sarkanā Krusta palīdzību izdevās māti atrast.

Abas sievietes satikās nedēļas nogalē.

"Kad sāku pētīt savas mātes iespējamo atrašanās vietu (..), es nekad neiedomājos, ka varēšu viņu kādu dienu apskaut," laikrakstam "Il Quotidiano" sacīja meita.

Itālijas Sarkanā Krusta pārstāve, kura bija klāt abu sieviešu satikšanās brīdī, raksturoja to kā mazu brīnumu.

"Ir retums, ka māte un meita atrod viena otru pēc 71 gada," viņa sacīja, piebilstot, ka paliek arvien mazāk to cilvēku, kas pieredzējuši Otro pasaules karu, un šādas tikšanās mūsdienās parasti notiek vairs tikai starp brāļiem un māsām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!