Palestīniešu pašpārvaldes prezidents Mahmuds Abass otrdien mudināja Gazas joslā valdošo grupējumu "Hamas" parakstīt ar Ēģiptes starpniecību izstrādāto izlīguma dokumentu, lai sagatavotu ceļu pārejas valdības izveidošanai.

Tas ir svarīgi, ka "Hamas" paraksta ēģiptiešu izlīguma dokumentu", ticies ar Ēģiptes prezidentu Hosni Mubaraku, sacīja Abass. "Pēc tam, šī dokumenta īstenošanas gaitā, mēs varam spriest par visām "Hamas" un citu pušu prasībām."

"Ja dokuments tiek parakstīts, mums nav iebildumu, ka tiek izveidota pārejas valdība, tehnokrātu vai neatkarīgo valdība, kas uzraudzīs vairākus jautājumus, jo īpaši - rekonstrukcijas finanšu saņemšanu," norādīja prezidents.

Kopš 2006.gada janvārī palestīniešu parlamenta vēlēšanās uzvarēja kustība "Hamas", tās attiecības ar vēlēšanās zaudējušo "Fatah", kuru vada Abass, ir saspīlētas, spriedzei dažkārt pāraugot bruņotās sadursmēs. Patlaban palestīniešu teritorijās pastāv faktiska divvaldība - Gazas joslu kontrolē "Hamas" valdība, bet Rietumkrastu - Abasa izveidotais pagaidu ministru kabinets.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!