Foto: Reuters/Scanpix
Sīrijas valdības tanki pirmdienas vakarā apšaudījuši Hamas dzīvojamos rajonus, atsaucoties uz aculieciniekiem vēsta "RIA novosti".

Kāds aculiecinieks ziņoja, ka karavīru uzrukumi ir nežēlīgi un pirmdien tanki apšaudījuši mājas trīs dzīvojamajos rajonos. Aculiecinieks par notiekošo telefoniski informēja žurnālistus un sarunas laikā fonā bijuši dzirdami šāvienu trokšņi.

Kā ziņots, saistībā ar svētdien notikušo slaktiņu Sīrijā, Itālija pieprasījusi sasaukt ANO Drošības padomes sēdi. Armijas iebrukumā Hamas pilsētā gājuši bojā vismaz 130 cilvēki.

Sīrijā kopš marta notiek protesti, kuru dalībnieki pieprasa lielāku demokrātiju. Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīms vaino nekārtībās "bruņotas teroristu bandas", kuras atbalstot islāmisti un ārvalstu aģitatori.

Pēc starptautiskās nevalstiskās organizācijas "Avaaz" ("Balss") datiem, Sīrijas varas iestādes, vēršoties pret protestiem, ir nogalinājušas vairāk nekā 1600 cilvēkus un aizturējušas 26 tūkstošus, no kuriem vairāk nekā 12 tūkstoši vēl atrodas apcietinājumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!