Foto: Kadrs no video

Bezpilota lidaparāta uzbrukumā Afganistānā nogalināts kaujinieku komandieris Mulla Abduls Raufs (attēlā), kurš nesen zvērēja uzticību grupējumam "Islāma valsts" (IS), atsaucoties uz amatpersonām, pirmdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Kaujinieku līderis nogalināts Helmandas provincē, paziņoja vietējā policija. Bezpilota lidaparāts iznīcinājis automašīnu, ar kuru pa tuksnesi braukuši aptuveni seši cilvēki, atklājuši vietējo cilšu vecākie.

Par to, ka triecienā nogalināts bijušais "Taliban" komandieris Raufs, informē arī Afganistānas Izlūkošanas aģentūra. Tikmēr NATO šo informāciju vēl nav apstiprinājusi.

Raufs, kuru 2001. gadā sagūstīja ASV spēki, ir pavadījis sešus gadus cietumā Gvantanamo līcī. Janvārī kļuva zināms, ka Raufs ir atteicies no sadarbības ar "Taliban" un zvērējis uzticību IS, kā arī sācis sekotāju vervēšanu Helmandā.

Viņš tika iecelts par reģionālā IS līdera Hafiza Saīda Hana vietnieku. Pats Hans bāzējas Pakistānas cilšu reģionā.

Grupējums "Islāma valsts" kontrolē plašas teritorijas Sīrijā un Irākā. Afganistānā tam ir maza, bet pieaugoša klātbūtne. Tas daudzu gadu laikā rada pirmo nopietno izaicinājumu "Taliban" vienotībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!