Foto: Reuters/Scanpix
Afgāņu drošības spēki nogalinājuši divus nemierniekus, kurus tur aizdomās par pirkstu nogriešanu grupai sirmu kungu par to, ka viņi balsojuši sestdien notikušajā prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Vecos vīrus kaujinieki apturēja un sakropļoja pēc balsošanas Herātas provincē. Afganistānā vēlētājiem ir jāiemērc pirksts tintē, lai reģistrētu savu balsojumu, tāpēc uzbrucēji skaidri zināja, ka kungi ir piedalījušies vēlēšanās.

Lai gan islāmistu grupējums "Taliban" draudēja izjaukt vēlēšanas, organizācija norobežojas no incidenta, norādot, ka tai ar pirkstu nogriešanu nav nekāda sakara.

Tikmēr policijas un armijas kopīgā operācijā svētdien nogalināts nemiernieku komandieris mulla Šira Agha un kāds viņa padotais, norāda policija. Vēl viens ar pirkstu nogriešanu saistīts nemiernieks ievainots un aizturēts.

Afganistānas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā sestdien sacentās iepriekšējās kārtas līderis Abdulla Abdulla un kādreizējais akadēmisko aprindu pārstāvis un bijušais finanšu ministrs Ašrafs Gani.

Vēlēšanu provizoriskie rezultāti būs zināmi 2. jūlijā, bet pilnīgs apkopojums 22. jūlijā. Tikmēr Abdulla jau ir paziņojis, ka vēlēšanu otrā kārta nav bijusi godīga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!