Novembra nogalē Balabolokas apgabalā netālu no Irānas robežas kāda Afgāņu sieviete nogalinājusi 25 "Taliban" kaujiniekus, vēsta RT. Viņa ap pieciem no rīta pēc vietējā laika izdzirdējusi, ka netālajā policijas kontrolpunktā, kurā dežūrējis viņas dēls, sākusies apšaude, paķērusi ieroci un skrējusi uz to.

Kontolpunktam uzbrukumu nakts aizsegā bija uzsākuši "Taliban", un sieviete šāvusi pretī. Kaujas spars sievietei pieaudzis, kad viņa ieraudzījusi savu dēlu guļam mirušu. Līdz ar gaismu ieradušies arī citi ģimenes locekļi - vīrs, meita un jaunākais dēls, kuri atnesuši arī citus ieročus un papildu munīciju.

Ģimene un citi kontrolpunktā palikušie policisti, redzot mirušā dēla mātes cīņassparu, arī nolēmuši cīnīties līdz pēdējai lodei. Apšaude ilgusi vairākas stundas, kuru laikā nogalināti 25 un ievainots 31 "Taliban" kaujinieks.

"Mans jaunākais dēls tika nogalināts manu acu priekšā, es novilku viņa ķermeni malā un sāku cīņu, aizstāvot manu zemi, lai pierādītu, ka šī ir Malalai zeme. Es biju gatava atdot savu dzīvību, bet ne mana dēla kontrolpunktu," stāsta sieviete. Viņas pieminētā Malalai ir leģendāra afgāņu varone-sieviete afgāņu karā pret britiem ap 1880. gadu.

"Taliban" grupējums šajā apgabalā tiek uzskatīts par svešiniekiem, ienācējiem un Pakistānas algotņiem.

Apgabala policijas priekšnieks medijiem apstiprināja, ka ap 400 karotāju 17. novembrī centušies ieņemt šo apgabalu. Lai gan nav skaidrs, vai visus kaujā bojā gājušos "Taliban" kareivjus nogalinājusi tieši mirušā policista māte, vietējie mediji pieļauj, ka ir dzimusi jauna leģenda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!