Aviosabiedrības "Air France" lidmašīna Boeing-777 dzinēja kļūmes dēļ veikusi ārkārtas nosēšanos Jekaterinburgā, Krievijā, svētdien vēsta ziņu aģentūra "Itar-Tass".

"Lidmašīna nav bojāta [nosēšanās laikā]. Piezemēšanās bija veiksmīga, neviens netika ievainots," pavēstījis Urālu transporta izmeklēšanas departamenta preses pārstāvis.

Lidmašīna ar 290 pasažieriem bijusi ceļā no Seulas Dienvidkorejā uz Parīzi Francijā, kad tai pēkšņi pārstājis darboties kreisais dzinējs, un piloti veikuši ārkārtas nosēšanos.

Lidmašīnas pasažieri izmitināti vietējās lidostas viesnīcā, pavēstīja Koltsovas lidostas pārstāvis Dmitrijs Tjukins, norādot, ka tiek gaidīta cita "Air France" lidmašīna, kas pasažierus nogādās Parīzē.

Savukārt "Air France" pārstāvji norādījuši, ka citu lidmašīnu sūtītšot gadījumā, ja Boeing-777 tiks atklāti nopietni bojājumi: "Ja lidmašīnas bojājumi ir nopietni "Air France" pirmdien atsūtīs citu lidmašīnu, kas nogādās pasažierus galamērķī."

"Pēc incidenta gaisā, kas notika aptuveni piecu stundu lidojuma attālumā no Parīzes, apkalpe nolēma piezemēties. Piezemēšanās bija viegla," informējis "Air France" pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!