Foto: AFP/Scanpix

ASV policija arestējusi kādu vīrieti, kurš zadzis garīgi slimu mirušu pacientu smadzenes un tirgojis tās interneta izsoļu vietnē "eBay.com", piektdien vēsta raidsabiedrība CNN.

21 gadu vecais Deivids Čārlzs no Indiānas štata, kuru policija arestējusi pagājušajā mēnesī, savas šaušalīgās noziedzīgās shēmas ietvaros tirgojis aptuveni 60 cilvēku smadzenes. Pārsteidzoši, bet viņa precei bijuši arī pircēji, norāda CNN.

Aizdomās turamais vairāk nekā 60 traukus ar smadzenēm un citiem cilvēka audiem oktobrī nozadzis no Indiānas Medicīnas vēstures muzeja noliktavas, teikts tiesas dokumentos. Minētie paraugi 19. gadsimta beigās iegūti pēc mirušu slimnieku autopsijas.

Dažus paraugus Čārlzam ar starpnieka palīdzību izdevies pārdot "eBay" vietnē, lai gan tās lietošanas noteikumi aizliedz cilvēka ķermeņa daļu tirdzniecību.

Noziedzīgā shēma nāca gaismā, kad muzejam piezvanījis kāds vīrietis no Kalifornijas, kurš internetā par 600 dolāriem (440 eiro) iegādājies sešas burkas ar smadzenēm. Kungam radušās aizdomas, ka trauki ir zagti, kad viņš tos salīdzinājis ar muzeja tīmekļa vietnē izvietotajām fotogrāfijām.

Zagtās smadzenes nopirkušais vīrs nodarbojoties ar dažādu dīvainu un neparastu lietu kolekcionēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!