Foto: stock.xchng
ASV Kolorādo štata Auroras pilsētā, kur jūlijā uzbrucējs sarīkoja apšaudi kinoteātrī filmas par Betmenu laikā, kādās mājās sestdien notikusi jauna apšaude, kurā uzbrucējs nogalināja trīs cilvēkus pirms viņu nošāva policija, vēstīja vietējie plašsaziņas līdzekļi.

Ar televīzijas kompāniju NBC saistītais vietējās televīzijas kanāls KUSA vēstīja, ka policija ir informējusi, ka vienam cilvēkam izdevies izbēgt no mājas, kur "bruņots un bīstams" vīrietis bija iebarikādējies kopā ar ķīlniekiem.

Drošības apsvērumu dēļ sestdien tika evakuēti cilvēki no vairākām mājām un ielām pirms policija uzbrucēju nogalināja.

Kamēr uzbrucējs vēl bija tikai saņēmis ķīlniekus policija atzina, ka kontakti ar viņu ir saraustīti un tos neizdodas uzturēt.

Vietējā policija paziņoja, ka par ķīlnieku saņemšanu uzzināja, kad apkaimes iedzīvotāji paziņoja par šāvieniem. Izmeklētāji norādīja, ka trīs upuri tika nogalināti pirms policija ierašanās.

Tiek vēstīts, ka informācija par šāvieniem tika saņemta pulksten 3 sestdienas naktī pēc vietējā laika (12 pēc Latvijas laika), bet apšaudes ar policiju laikā uzbrucējs tika nogalināts pulksten 9 pēc vietējā laika (18 pēc Latvijas laika)

24 gadus vecais Džeimss Holmss 20.jūlijā sarīkoja apšaudi kinoteātrī Kolorādo štata Auroras pilsētā jaunās filmas par Betmenu nogalinot 12 un ievainojot 58 cilvēkus. Holmss, kuram līdzi bija šautene un divas pistoles, atklāja uguni kinoteātrī, kad tur cilvēku pilnā seansā tika rādīta jaunā filma par Betmenu "Tumšais bruņinieks atgriežas" ("The Dark Knight Rises").

Holmsam izvirzītas 142 apsūdzības, tostarp 24 apsūdzības slepkavībās: par katru noslepkavoto izvirzītas viena apsūdzība pirmās pakāpes slepkavībā un viena apsūdzība slepkavībā aiz ļaunprātīgas vienaldzības. Līdzīgi par katru ievainoto izvirzītas divas apsūdzības slepkavības mēģinājumā, pavisam 116 apsūdzības slepkavības mēģinājumā. Izvirzīta arī apsūdzība par sprāgstierīces neatļautu glabāšanu un viena apsūdzība par noziegumu pastrādāšanu vainu pastiprinošos apstākļos.

Gaidāms, ka pirmdien tiesā ar prokuratūras uzstāšanos sāksies Holmsa lietas izskatīšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!