Foto: Reuters/Scanpix

Varas iestādes piektdienas vakarā arestējušas nogrimušā Dienvidkorejas kuģa kapteini, 69 gadus veco Lī Junseuku, kurš esot bijis starp pirmajiem, kas pameta grimstošo kuģi.

Tiesa apstiprinājusi aresta orderi vēl diviem prāmja apkalpes locekļiem.

Glābējiem izdevies atrast 29 cilvēku mirstīgās atliekas, bet vēl ap 270 cilvēkiem, no kuriem lielākā daļa ir skolēni, ir bezvēsts pazuduši. Avārijas vietā ieradusies tehnika, lai sāktu nogrimušā prāmja izcelšanu.

Intervijā laikrakstam "The Wall Street Journal" kāds no kuģa apkalpes pārstāvjiem sacīja, ka, lai gan darbinieki pametuši kuģi, tie centušies darīt visu, kas bijis viņu spēkos, lai palīdzētu evakuēt prāmja pasažierus. "Mēs vienkārši to nevarējām izdarīt. Mēs nespējām sasniegt kabīni, kur atradās pasažieri. Kuģis bija pārāk sasvēries, un tas notika tik pēkšņi," viņš teicis medijam.

Kļuvis arī zināms, ka īsi pirms avārijas kuģis veicis manevru - asu pagriezienu pa labi.

"Man ir ļoti žēl un man ir liels kauns. Es nezinu, ko lai saku," kuģa kapteinis ceturtdien teica žurnālistiem.

Jau ziņots, ka uz trešdien no rīta nogrimušā kuģa klāja lielākā daļa pasažieru bija pusaudži, kas bija devušies skolas ekskursijā.

Kopumā uz kuģa atradušies 475 cilvēki, no kuriem 325 bijuši skolēni un 15 – skolotāji no Seulas pievārtē esošas skolas, no kuriem 246 joprojām ir pazuduši.

Šīs skolas pasniedzējs, kurš bijis arī direktora vietnieks, izglābts no grimstošā prāmja, bet piektdien izdarījis pašnāvību.

Pazudušo meklējumos iesaistīti simtiem nirēju, glābēju laivu un helikopteru, tomēr cerības atrast izdzīvojušos praktiski izzudušas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!