Foto: AFP/Scanpix

'Depresīvais' polārlācis Arturo paliks Argentīnas zoodārzā par spīti tam, ka tiešsaistē savākti pusmiljons parakstu, lai polārlāci pārvietotu uz Kanādu, kur viņam būtu piemērotāki apstākļi, ziņo portāls "Telegraph".

Argentīnas zoodārza direktors otrdien, 22.jūlijā, paziņoja, ka 28 gadus vecais Arturo ir pārāk vecs, lai viņu droši pārvietotu uz Kanādu. Viņš norādīja, ka Arturo cieš no tipiskām vecuma kaitēm un būtu riskanti viņu vest uz Kanādu. Jau februārī veterinārārsti norādīja, ka lācim labāk palikt Argentīnā.

"Arturo ir ļoti saradis ar dzīvniekkopējiem," teica zoodārza direktors. "Mēs gribam, lai cilvēki beidz traucēt lāci."

Tiešsaistes petīciju portālā "Change.org" parakstīja vairāk nekā pusmiljons cilvēku no visas pasaules. Petīcijā bija lūgta atļauja Argentīnas prezidentei Kristinai Fernandesai de Kiršnerei pārvietot Arturo.

"Greenpeace" uz citas vides aktīvistu grupas norādīja, ka riskantāk polārlāci ir turēt Argentīnas zoodārza apstākļos nekā pārvest uz Kanādu.

Arturo ir palicis pēdējais polārlācis Argentīnas zoodārzā. 2012.gadā nomira viņa nožogojuma biedri – Buenosairess no karstuma un Pelusa no vēža.

Jau ziņots, ka Polārlācis Arturo, kurš dzīvo Argentīnas zoodārzā, iemantoja slavu kā pasaules skumjākais dzīvnieks, pēc tam, kad tika publicētas fotogrāfijas, kurās lācis izskatījās noraizējies, pat depresīvs.

Cilvēki sociālajos tīklos izteica savu šoku par to kādos šauros un sliktos apstākļos dzīvo Arturo. Un steidza parakstīt petīciju, lai 28 gadus vecais lācis tiktu pie labākiem dzīves apstākļiem Kanādā.
Petīcijas autori vērš uzmanību uz to, ka Arturo tiek turēts šaurā iežogojumā Argentīnas zoodārzā, kur temperatūra var uzkāpt līdz pat +40 grādiem pēc celsija. Lai atvēsinātos, lācim ir atvēlēts tikai neliels baseins.

Dzīvnieku tiesību aizstāvji vērš uzmanību, ka Arturo novērojama patoloģiska uzvedība, kāda ir novērota citiem polārlāčiem pirms nāves. Viņi arī norāda, ka vientuļajam lācim ir konstatēta depresija un garīgas veselības problēmas.

Novērots, ka lācis mēdz staigāt no viena nožogojuma puses uz otru, šūpojot galvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!