Foto: Kadrs no video
Starptautiskais hakeru grupējums "Anonymous" piektdien "Youtube" publicējuši video, kurā piesaka karu islāma ekstrēmistiem, solot atriebties par uzbrukumu satīras laikrakstam "Charlie Hedbo".

Savā paziņojumā "Anonymous" norāda, ka viņi atradīs visas ar teroristiem saistītās interneta vietnes un sociālo tīklu profilus un tos likvidēs. Video esot vēstījums teroristu organizācijām "Al Qaeda", "Islāma valsts", kā arī citiem teroristiem.

Hakeri norāda, ka atriebs 12 teroraktā nogalinātos. "Mēs atriebsimies viņu vārdā, mēs novērosim jūsu aktivitātes internetā un atslēgsim visus jūsu sociālo tīklu profilus," teikts video.

Šerifs un Saīds Kuaši, kuri sarīkoja slaktiņu franču satīras žurnāla "Charlie Hebdo" redakcijā, drošības iestādēm jau bijuši zināmi. Viens no brāļiem sēdējis cietumā par saistību ar terorismu, bet otrs Jemenā izgājis apmācību pie teroristu tīkla "Al Qaeda" kaujiniekiem, ziņo CNN. Tikmēr laikraksts "USA Today" ziņo, ka abi šovasar bijuši Sīrijā.

Savukārt "Al Qaeda" Arābijas pussalas pārstāvis Harits al Nadhari piektdien izplatīja paziņojumu, kurā apgalvo, ka ir saistīts ar uzbrukumu. "Būs labāk, ja jūs pārtrauksiet savu agresiju pret musulmaņiem, tad, iespējams, jūs dzīvosiet droši. Ja jūs noraidīsiet un karosiet, tad gaidiet priecīgas ziņas," viņš norādīja videouzrunā.

Līdz šim "Anonymous" uzbrucis dažādu valstu un pasaules lielo korporāciju oficiālajām interneta vietnēm. Uzbrukumi parasti tiek pamatoti ar cīņu par runas brīvību, kā arī cīņu pret sociālo nevienlīdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!