Foto: Reuters/Scanpix
Arī citās Pasaules Veselības organizācijas (PVO) Eiropas reģiona valstīs sākusies gripas sezona, tomēr aktivitāte līdzīgi kā Latvijā vēl ir zema, liecina Eiropas gripas uzraudzības tīkla dati.

PVO Eiropas reģionā ir 53 dalībvalstis. Pēc ģeogrāfiskās izplatības par plašu gripas izplatību ziņojušas divas valstis - Apvienotā Karaliste un Nīderlande, par reģionālu gripas izplatību ziņojusi viena valsts, par lokālu - viena, par sporādisku izplatību ziņojušas 14 valstis, un 13 valstīs gripas aktivitāte netika novērota.

"Lai gan gripas aktivitāte Eiropā joprojām bijusi zema, tai ir vērojama tendence pieaugt," ziņo PVO.

Kopš sezonas sākuma, no 2012.gada 40.nedēļas līdz 51.nedēļai, Eiropas reģiona valstīs kopā izpētīti 54 gripas vīrusi. Līdz šim lielākā daļa no noteiktajiem gripas vīrusiem ir līdzīgi tiem, kas iekļauti vakcīnas sastāvā.

Kā ziņots, Latvijā šajā sezonā apstiprināti 43 gripas gadījumi, no tiem 29 vien divās dienās - 2. un 3.janvārī.

Kā epriekš pastāstīja stacionāra "Latvijas Infektoloģijas centrs" galvenā ārste Baiba Rozentāle, gripa gan vēl nav "izkonkurējusi" citus augšējo elpceļu vīrusus, kuri Latvijā cirkulē ļoti aktīvi. Gripas uzliesmojumu Rozentāle prognozē pēc trīs līdz četrām nedēļām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!