Foto: LETA

Humānu apsvērumu vārdā Latvija būtu gatava piedāvāt savu palīdzību desmit Ukrainas protestos cietušajiem, aģentūrai LETA apliecināja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP).

Par to ministrs šodien informējis arī Valsts prezidentu Andri Bērziņu.

Pašlaik vēl nav zināms, kad cietušos varētu uzņemt, jo vēstniecei Kijevā Argitai Daudzei dota instrukcija veikt sagatavošanas darbus, proti, sniegt informāciju, "vai un kam šāda palīdzība būtu nepieciešama". Latvija būtu gatava sniegt medicīnisko un ar cilvēka drošības apdraudējumu saistītu palīdzību.

Finansējumu varētu iegūt no valsts budžeta programmas ''Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem'', lēsa Rinkēvičs.

Sarunā ar prezidentu Rinkēvičs arī apsprieda Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē prioritātes, attiecības ar Austrumu partnerības reģiona valstīm, sadarbību ar Centrālāziju, kā arī pārrunāja ārvalstu vizīšu grafiku.

Jau ziņots, ka Lietuvā nogādāts pirmais Ukrainas protestos cietušais, kuram Lietuvā tiks sniegta medicīniskā palīdzība.

Ukrainā vardarbīgajos protestos cietušais trešdienas rītā nogādāts Viļņas Universitātes slimnīcā, kur viņu apmeklējusi Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite.

Viļņa paziņojusi, ka tā gatava ārstēt desmit Ukrainas protestos cietušos. Sagaidāms, ka pārējie demonstrācijās ievainotie Lietuvā varētu tikt nogādāti šīs nedēļas beigās vai nākamās nedēļas sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!