Foto: Reuters/Scanpix
Sevastopoles pilsētas padome ceturtdien ārkārtas sesijā pieņēmusi lēmu par pievienošanos Krievijai atsevišķa federālā subjekta statusā, ziņo padomes preses dienests.

Vienlaikus Sevastopoles padome paudusi atbalstu Krimas Augstākās radas lēmumam 16.martā rīkot referendumu par pievienošanos Krievijai, kā arī paziņojusi, ka Sevastopole piedalīsies šajā nobalsošanā.

Kā ziņots, arī Krimas Augstākā rada ceturtdien pieņēma principiālu lēmumu par iekļaušanos Krievijas Federācijas sastāvā federācijas subjekta statusā.

Tāpat tika paziņots, ka 16.martā notiks referendums par Krimas statusu. Referendumā pussalas iedzīvotājiem tiks uzdots jautājums, vai viņi grib palikt Ukrainas sastāvā vai arī pievienoties Krievijai.

Kijeva jebkādus Krimas mēģinājumus rīkot referendumu pasludinājusi par nelikumīgiem, taču tajā pašā laikā Krievijas Valsts domē iesniegts likumprojekts, kas paredz atvieglot kārtību, kādā valstij pievienojamas jaunas teritorijas.

Likumprojekts paredz, ka par pietiekamu aneksijas pamatu uzskatāma "tautas gribas izteikšana", kas, piemēram, izpaudusies referendumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!