Ukrainas armija sakarā ar plašu bruņoto spēku pārkārtošanu piedāvājusi pārdošanā militāros īpašumus un, piemēram, Hmeļņickas apgabalā kādā armijas daļā atklāti iespējams nopirkt tankus un bruņumašīnas, kuras "var izmantot miera laikos".
Pārdošanu rīkojošā Ukrainas Aizsardzības ministrijas valsts uzņēmuma "Ukroboronlizing" pārstāvji pavēstīja, ka "visi liekie īpašumi tiek piedāvāti par visai pievilcīgām cenām".

Šogad Ukrainā jau notikušas četras militārās tehnikas izsoles, kas saistītas ar bruņoto spēku reformu. Plānots, ka līdz 2015.gadam Ukrainas armijas karavīru skaits tiks samazināts līdz 90 000-100 000 cilvēku no pašreizējiem 285 000. Agrākās kara pilsētiņas tiek nodotas komunālo dienestu bilancē, bet neizmantotie īpašumi tiek pārdoti.

Armijas reforma Ukrainā notiek ar NATO līdzdalību. Šī gada jūlijā Ukrainu apmeklējusī NATO ekspertu grupa apstiprināja vienošanos par astoņiem miljoniem eiro demilitarizācijas projektiem.

Kā paziņoja Ukrainas Aizsardzības ministrija, palīdzība tiks sniegta atbilstoši NATO Trasta fonda projektam programmā "Partnerattiecības mieram", lai utilizētu lieko munīciju, mobilās zenītraķešu iekārtas un vieglos ieročus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!