Krievijā, Brjanskas apgabalā tiesai nosūtīta krimināllieta par divu Ēģiptes pilsoņu mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Krievijas robežu, izrokot tuneli zem robežjoslas žoga ar kurpju lāpstiņas palīdzību.
Muhameds Anvars el Magribi Ali Kuraims un Saids Ali Taha Mohameds Hasans jūnija sākumā nolēmuši caur Krieviju nokļūt Rietumeiropā. Viņi kā tūristi ieradās Maskavā ar lidmašīnu. Tālāk ar vilcienu un "stopiem" abi robežpārkāpēji nokļuva līdz Baltkrievijas un Polijas robežai.

Nelikumīgi pamest Polijas teritoriju Ēģiptes pilsoņiem palīdzēja kurpju lāpstiņa ar kuru viņi izraka tuneli zem dzeloņdrāšu žoga uz robežas.

Polijā ēģiptieši apmaldījās, un, būdami pārliecināti, ka kārtējais žogs viņu ceļā ir Polijas un Vācijas robeža, sākuši ar to pašu kurpju lāpstiņu rakt jaunu tuneli. Par nelaimi, Vācijas vietā viņi nokļuvuši atpakaļ Baltkrievijā.

Ēģiptiešus aizturēja Baltkrievijas robežsargi. Pārkāpēji izcieta Baltkrievijā administratīvo sodu un pēc tam ar vilcienu Minska – Maskava tika nosūtīti uz Ēģiptes vēstniecību Krievijā. Taču stūrgalvīgie ēģiptieši atkal centās izaicināt likteni un izkāpa no vilciena Smoļenskā. Viņiem izdevās tikt līdz pierobežas pilsētai Sevskai, Brjanskas apgabalā. Tur viņus atkal aizturēja, šoreiz - Krievijas robežsargi par mēģinājumu šķērsot Krievijas – Ukrainas robežu, par ko viņiem arī uzrādītas apsūdzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!