Ja grupējums 'Hezbollah" būtu zinājis, kā uz to reaģēs Izraēla, grupējums pagājušajā mēnesī nebūtu nolaupījis Izraēlas karavīrus, svētdien paziņoja "Hezbollah" līderis Hasans Nasralla.
Intervijā Libānas telekompānijai "New TV" Nasralla tomēr apgalvo, ka karš jebkurā gadījumā būtu noticis, tikai tas sāktos pāris mēnešus vēlāk, raksta CNN.

Viņš apgalvo, ka Izraēla bija plānojusi sākt militārās operācijas oktobrī, tomēr nespēja sniegt nekādus pierādījumus šim apgalvojumam.

Atgādināsim, ka 12.jūlijā "Hezbollah' kaujinieki veica reidu Izraēlas teritorijā, nogalinot trīs karavīrus un saņemot gūstā vēl divus. Pēc šī incidenta Izraēla sāka uzbrukumus "Hezbollah" grupējumam Libānas dienvidu daļā, un karadarbība turpinājās mēnesi. Tajā dzīvības zaudēja vairāk nekā 1 000 libāniešu, galvenokārt civiliedzīvotāju, un 159 izraēlieši, galvenokārt karavīri.

Ja kāds 11.jūlijā būtu teicis, ka ir vismaz viena procenta iespēja, ka Izraēlas militārā reakcija būs tik apjomīga, tad "es būtu teicis nē, es nepiekristu tam dažādu – militāru, sociālu, politisku un ekonomisku - iemeslu dēļ," saka Nasralla.

Taču viņš ir pārliecināts, ka Izraēla pati vēlējusies šo karu. Viņš sauc to par ASV lēmumu, kurā iesaistītas arī vairākas Eiropas valstis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!