Krievijas Jūras karaflotes spēku admirālis Vladimirs Masorins ir paziņojis, ka pieņemts lēmums par ballistiskās raķetes "Bulava-M" sērijveida ražošanu, informē Krievijas mediji.
Krievijas Jūras karaflote šogad veiks vēl divas jaunākās ballistiskās raķetes "Bulava–M" izmēģinājuma palaišanas, bet pilnībā izmēģinājumi beigsies 2008.gadā.

"2007.gadā Krievijas Jūras karaflote veiks vēl divas stratēģiskās nozīmes ballistiskās raķetes 'Bulava-M' izmēģinājuma palaišanas," žurnālistiem paziņoja Masorins. "Mums nav šaubu par veiksmīgu raķešu kompleksa 'Bulava-M' izmēģinājumu rezultātu. Šī kompleksa izveidošanā ir ieguldīts milzīgs intelektuāls potenciāls un finanšu līdzekļi."

Masorins pieļāva, ka gaidāmo izmēģinājumu laikā var būt "kādi negadījumi": "Var notikt viss, tāpēc jau tiek veikti izmēģinājumi, lai atklātu nepilnības."

Iepriekšējā raķetes "Bulava" palaišana tika realizēta 29.jūnijā. Izmēģinājumi notika veiksmīgi. Stratēģiskas nozīmes smagais zemūdens automkreiseris "Dmitrijs Donskojs" izšāva raķeti no Baltās jūras akvatorija uz poligonu Kamčatkā.

Savukārt pērnā gada rudenī raķetes izmēģinājuma laikā tika iedarbināta pašlikvidēšanās sistēma, jo raķete novirzījās no uzdotā mērķa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!