Ķīnas valdība pieņēmusi vienu no absurdākajiem totalitārisma lēmumiem, raksta izdevums "Newsweek" – turpmāk budistu mūkiem Tibetā būs aizliegts reinkarnēties bez valdības piekrišanas. Saskaņā ar Valsts reliģisko lietu administrācijas ziņojumu, likums stāsies spēkā nākammēnes un stingri nosaka procedūras, kā cilvēks drīkstēs reinkarnēties. Tas būšot nozīmīgs solis reinkarnācijas procesa sakārtošanā.
Aiz šī absurdā likuma stāv Ķīnas valdības vēlme samazināt trimdā dzīvojošā Tibetas garīgā līdera Dalailamas ietekmi un ierobežot Tibetas reliģiskās tradīcijas, raksta "Newsweek". Nosakot, ka neviens budistu mūks nedrīkst reinkarnēties ārpus Ķīnas, valdība nodrošina, ka Dalailamas pēctecis tiks izvēlēts Ķīnā un būs uzticams valsts vadoņiem.

72 gadus vecais Dalailama, kurš kopš 1959.gada dzīvo Indijā, sāk plānot savu pēctecību, norādot, ka viņš atsakās reinkarnēties Tibetā, jo to kontrolē Ķīna. Ja Dalailamam patiešām piemīt spēja izvēlēties savu pēcteci, tad drīzumā izveidosies situācija, ka būs divi Dalailamas – viens būs Ķīnas valdības izvēlēts, bet otrs – pašreizējā Dalailamas noteiktais pēctecis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!