Krievijas alā aizbarikādējušās pastardienas sektas līderis Pjotrs Kuzņecovs mēģinājis izdarīt pašnāvību, ceturtdien ziņo Krievijas mediji.
Incidents noticis laikā, kad pieaug cerības, ka pēdējie 11 no 35 sektas locekļiem, kuri aizbarikādējušies alā un gaida pasaules galu, iznāks ārā, jo pastāv bažas, ka lietus dēļ ala var iebrukt.

Pjotrs Kuzņecovs palika virs zemes, kad vairāk nekā pirms pieciem mēnešiem viņa sekotāji, kuri atsakās lietot telefonus un uzskata, ka svītrkodi ir grēcīgi, aizgāja pazemē aptuveni 700 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Maskavas.

Viņš ir aizturēts un atrodas psihiatriskajā slimnīcā kopš novembra, taču amatpersonas viņu atbrīvoja, lai viņš pārliecinātu sektas locekļus nākt ārā no alas. Tagad viņš dzīvo kopā ar dažiem kādā mājā Ņikoļskojes ciemā. Prokuratūra ierosinājusi krimināllietu pret viņu.

"Tas bija pašnāvības mēģinājums. Pjotrs nolika galvu uz bluķa un sāka sist sev pa galvu ar pagali. Viņš ievietots slimnīcā ar galvas ievainojumiem," televīzijas kanālam NTV teica Penzas apgabala gubernatora vietnieks Oļegs Meļņičenko.

Pēc daļēja alas iebrukuma kūstošā sniega dēļ 24 sektas locekļi pagājušajā nedēļā iznāca ārā un turpina gaidīt pasaules galu savās mājās ciemā.

Trešdien Kuzņecovs runāja ar saviem sekotājiem alā un pārliecināja māti ar diviem bērniem nākt ārā. "Pjotrs teica, ka Dievs licis iebrukt alai un iet pret Dieva gribu ir liels grēks," trešdien sacīja Meļničenko.

Amatpersonas iesaistījušas šajā lietā arī kādu pareizticīgo garīdznieku, kurš specializējas pastardienas literatūrā, lai viņš runātu ar sektas locekļiem.

Ņikoļskojes ciemā dziļi reliģiozā ģimenē augušais Kuzņecovs pasludināja sevi par pravieti un sludināja stingru kristietības novirzienu, liekot sektas locekļiem noraidīt visus modernās dzīves aspektus.

Viņa sekotāji nāca no citiem Krievijas rajoniem un Baltkrievijas. Ciema iedzīvotāji atceras, kā sektas locekļi staigāja pa ciemu garās melnās drēbēs.

No alas iznākušajiem sektas locekļiem tika dota iespēja nomazgāties tradicionālajā krievu pirtī, jo viņiem mēnešiem ilgi nebija pieejams tekošs ūdens. Vietējās varas iestādes viņiem pat piešķīra govi, jo viņi teica, ka nevarot lietot pienu no piena pakām - uz tām esot svītrkods, kas, viņuprāt, esot sātana zīme. Viņi atteikušies runāt ar žurnālistiem.

Glābēji trešdien ar rokām attīrīja dubļus no ieejas alā, lai novērstu turpmākus iebrukumus. Pie alas pastāvīgi dežurē ārsti, psihologi, milicija un pareizticīgo garīdznieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!