Pētnieki noskaidrojuši, ka britu mediķi arvien piedāvā izlabot homoseksuālās noslieces, neskatoties uz to, ka šādu metodiku efektivitātes pierādījumu nav, ceturtdien vēsta BBC.

Daži ārsti, kas nodarbojas ar psiholoģisko traucējumu ārstēšanu, paziņoja, ka piekrituši palīdzēt pacientiem, kuri pie viņiem vērsās ar lūgumu apvaldīt tieksmi pret sava dzimuma pārstāvjiem.

Londonas speciālistu pētījumā, kas publicēts žurnālā „BMC Psychiatry", tika aptaujāti 1400 ārsti.

40% aptaujāto dakteru atbildējuši, ka būtu gatavi pamēģināt mainīt savu pacientu seksuālo orientāciju. 17% savukārt paziņoja, ka jau nodarbojušies ar pacientu homoseksuālo tieksmju korekciju.

Britu Karaļa koledžas psihiatri paziņojuši, ka seksuālo minoritāšu pārstāvjiem „ir tiesības būt pasargātiem no potenciāli bīstamām ārstēšanas metodēm, īpaši tām, kas vērstas uz seksuālās orientācijas maiņu".

ASV savulaik izvērtās asas debates par homoseksuālisma ārstēšanu, un Amerikāņu psihiatriskā asociācija (APA) iesaka visiem speciālistiem, kuriem rūp ētikas standarti, atturēties no šādiem mēģinājumiem.

Tomēr dažu organizāciju pārstāvji joprojām aizstāv viedokli, ka pacientiem ir tiesības vērsties pēc šādas medicīniskās palīdzības, bet ārstiem ir tiesības to piedāvāt.

Viņi atsaucas uz psihiatra Roberta Spitcera darbu, kurš iestājies par homoseksuālisma izslēgšanu no APA psihisko traucējumu saraksta, taču vēlāk pieļāva, ka seksuālo orientāciju var mainīt ar terapeitisku līdzekļu palīdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!