Meksikas vēstnieks Ķīnā Horhe Guahardo paziņoja, ka cilvēkiem bīstams cūku gripas vīruss A/H1N1 sākotnēji radies nevis Meksikā, bet gan Eirāzijā, otrdien vēsta aģentūra "Interfax".
"Kāds no Eirāzijas pirmais inficējies un atvedis to uz Meksiku," viņš sacīja preses konferencē Pekinā, atsaucoties uz meksikāņu epidemiologiem.

"Meksikāņu zinātnieki darīs visu iespējamo, lai identificētu vīrusa avotu 72 stundu laikā un atrastu attiecīgu ārstēšanas līdzekļi," sacīja Meksikas diplomāts.

Kā norādīts paziņojumā, Meksikas valdība, kaut arī bija noraizējusies par masveida saslimšanas uzliesmojumu ar cūku gripu, pašlaik ir „pilnībā pārliecināta" par to, ka slimība tiek kontrolēta, jo pretvīrusu zāļu "Tamiflu" pielietošana izrādījusies diezgan efektīva.

Tikmēr cūku gripas upuru skaits Meksikā pieaudzis līdz 149, bet Pasaules Veselības organizācija pirmdien trauksmes līmeni paaugstinājusi līdz ceturtajam no sešiem pandēmijas līmeņiem, kas liecina par ievērojami paaugstinātu globālu nopietnas slimības uzliesmojuma risku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!