Ukrainas policija ceturtdien Sevastopolē apturēja Krievijas armijas kolonnu, izraisot kārtējo incidentu, kas vēl vairāk saspīlējis abu valstu attiecības.

Tikmēr mediji ziņo, ka Krievijas diplomātam, kurš pārrauga jautājumus, kas saistīti ar Ukrainā dislocēto Krievijas karaflotes kontingentu, nākamnedēļ nāksies valsti pamest.

Sevastopoles policija ziņo, ka apturējusi kolonnu, kas trīs dienas pirms Krievijā svinamās Flotes dienas caur pilsētu vedusi kaujas raķetes.

Mediji ziņo, ka policija apturējusi arī otru kolonnu, kas sastāvējusi no bruņutransportieriem un kas pēc tam apgriezusies un atgriezusies flotes bāzē.

Jūlijā Ukrainas policija jau divas reizes apturējusi Krievijas automašīnu kolonnas, kuras caur pilsētu mēģināja izvest raķetes.

Aģentūra "Interfax", atsaucoties uz avotiem Krievijas armijā, vēsta, ka bruņutransportieru kolonna esot devusies uz vietu, kur svētdien iecerēta parāde par godu Flotes dienai.

"Mēs to uzskatām par vēl vienu nedraudzīgu provokāciju no Ukrainas varasiestāžu puses, kas saspīlē situāciju pilsētā," aģentūra citē kāda avota teikto.

Tikmēr ukraiņu mediji ziņo, ka Krievijas diplomāts Vasīlijs Lisenko, kurš pārrauga Melnās jūras floti, gatavojas pirmdien vai otrdien doties prom no Ukrainas.

Iepriekš izplatījās ziņas, ka Ukrainas Ārlietu ministrija pieprasījusi Lisenko valsti atstāt. Gan Maskava, gan Kijeva šīs ziņas komentēt atteikusies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!