Foto: Shutterstock
Kāda astoņus gadus veca meitene Indijā kļuvusi par jaunāko šķirteni pasaulē, vēsta britu portāls "Daily mail".

Meitene pie vīra izdota četru gadu vecumā. Fatimu viņas tēvs izprecināja 10 gadus vecajam Ardžunam. Taču, kad līgavainis pēc četriem gadiem ieradās pēc savas sievas, viņas tēvs paziņoja, ka vēlas, lai meita paliek ģimenē līdz 18 gadu vecumam. "Es sapratu, ka izprecināt meitu tik agrā vecumā ir nepareizi. Viņai jāizbauda bērnība," sacījis meitenes tēvs.

Taču līgavaiņa tēvu šāds lēmums neapmierināja un abu vecāku starpā izcēlās strīds, pēc kura meitenes tēvs nolēma laulību šķirt.

Uzzinot par incidentu, Indijas Nacionālā sieviešu komiteja arī iesaistījās situācijas risināšanā. Komisijas pārstāve jaunās sievas tēvam nosūtījusi vēstuli, pieprasos izskaidrot radušos situāciju. "Meitenes tēva pienākums ir atbildēt par to, ka izdevis savu četrus gadus veco meitu pie vīra. Savukārt zēna tēvam jāpaskaidro, kāpēc viņš šādām laulībām piekrita," paziņojusi komiteja.

Fatimas tēvs komitejai vēstulē lūdzis viņu apžēlot, norādot, ka tomēr nepieļāvis meitas aiziešanu no mājām pie jaunā vīra. "Esmu atzinis savu kļūdu. Esmu atzinis, ka tā bija kļūda, izprecināt meitu tik agri. Viņas laulība jau ir anulēta," sacījis tēvs.

Statistika liecina, ka 32,9% meiteņu Indijā tiek izprecinātas pret viņu gribu. Savukārt 22,1% no šīm meitenēm tiek izprecinātas, esot jaunākas par 18 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!