Četras Krievijas spārnotās raķetes, kas no kuģiem Kaspijas jūrā izšautas uz Sīriju, piezemējušās Irānā, atsaucoties uz ASV amatpersonām vēsta raidsabiedrība BBC.

Šobrīd nav zināms, vai raķetes radījušās kādus postījumus. Amatpersona arī nav precizējušas vietu, kur raķetes piezemējušās.

Krievijas Aizsardzības ministrija norādījusi, ka visas raķetes ir trāpījušas mērķī.

Irānas mediji ziņas par to, ka Krievijas raķetes būtu nogāzušās Irānā, nodēvējuši par "psiholoģiskajām operācijām, ko ASV veic pret Maskavu".

"Kopš Krievija ir uzsākusi operācijas Sīrijā, Rietumu mediji un amatpersonas uzsākuši enerģisku uzbrukumu Maskavai," vēstījusi ziņu aģentūra "Fars".

Par notikušo tapis zināms pēc tam, kad NATO atkārtoti apstiprinājusi, ka ir gatava aizstāvēt alianses biedrus, ņemot vērā "Krievijas militāro aktivitāšu pieauguma" Sīrijā.

Trešdien, 7. oktobrī, Krievijas karakuģi no Kaspijas jūras pa aptuveni 1500 kilometru attālumā esošiem mērķiem Sīrijā izšāva 26 spārnotās raķetes. Krievijas Aizsardzības ministrija publicējusi video, kurā redzama šo moderno ieroču palaišana.

Kā vēstīts, Krievija kopš aizvadītās nedēļas Sīrijā veic uzlidojumus, apgalvojot, ka tās mērķi ir "Islāma valsts" pozīcijas.

Tikmēr Rietumvalstis un Turcija apgalvo, ka Krievijas uzlidojumi galvenokārt mērķēti pa Sīrijas prezidenta Bašara al Asada oponentu pozīcijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!