Foto: Shutterstock

Par spiegošanu Krievijas labā ASV izvirzītas apsūdzības trīs vīriešiem, kuri darbojušies Ņujorkā, vēsta aģentūra "Reuters".

Aizdomās turētie Jevgēnijs Burjakovs, Igors Sporiševs un Viktors Podubnijs Krievijas labā vākuši ekonomisku informāciju, tai skaitā ziņas par ASV sankcijām pret Krieviju, kā arī vervējuši Ņujorkas iedzīvotājus kļūt par informācijas avotiem, liecina ASV ģenerālprokurora Ērika Holdera paziņojums.

Trijotne sākusi darboties 2012. gadā, pēc tam, kad 2010. gadā no ASV tika izraidīti vairāki Krievijas spiegi. ASV izmeklētāji uzskata, ka 39 gadus vecais Burjakovs strādājis Krievijas izlūkdienestu labā. Ņujorkā viņš maskējies par kādas Krievija bankas darbinieku.

40 gadus vecais Sporiševs no 2010. gada novembra līdz 2014. gada novembrim strādājis par Krievijas tirdzniecības pārstāvi, bet 27. gadus vecais Podobnijs no 2012. gada decembra līdz 2013. gada septembrim bijis Krievijas misijas ANO atašejs.

Lietai pierādījumi savākti fiziskās un elektroniskās novērošanas ceļā, tai skaitā ar Burjakovu ticies Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) aģents, kurš izlikās par turīgu investoru, kas ir ieinteresēts ieguldīt Krievijā, norāda izmeklētāji.

Burjakovs ir arestēts pirmdien. Sporiševs un Podubnijs nav aizturēti – viņi vairs neatrodas valstī. Laikā, kad viņi uzturējās ASV, vīriešiem bija diplomātiskā neaizskaramība, norāda likumsargi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!