Foto: Reuters/Scanpix

ASV štābu priekšnieku apvienotās komitejas priekšsēdētājs Mārtins Dempsijs ceturtdien atzinis, ka islāmistu teroristisko grupējumu "Islāma valsts" nebūs iespējams sakaut, nevēršoties pret tā atbalsta punktiem Sīrijā.

"Tā ir organizācija, kurai ir apokaliptiska stratēģiskā vīzija un kuru galu galā būs jāsakauj," uzsvēra Dempsijs.

Atbildot uz jautājumu, vai grupējumu, kurš darbojas gan Irākā, gan Sīrijā, būs iespējams sakaut bez uzbrukumiem tā kaujiniekiem Sīrijas teritorijā, ģenerālis atbildēja ar "nē", taču vienlaikus norādīja, ka tas jādara reģionālai koalīcijai, kas "ar laiku uzņemas uzdevumu" iznīcināt "Islāma valsti".

Dempsijs norādīja, ka "Islāma valsti" patiesi sakaut būs iespējams vienīgi tad, ja to noraidīs "20 miljoni sunnītu, kas mīt starp Damasku un Bagdādi".

ASV gaisa spēki arī ceturtdien turpināja uzlidojumus islāmistu pozīcijām Irākā, neskatoties uz to draudiem noslepkavot arī otru viņu gūstā esošo amerikāņu žurnālistu.

Tomēr Dempsijs atteicās prognozēt, vai gaisa triecieni tiks vērsti arī pret "Islāma valsts" kaujiniekiem Sīrijā.

Tikmēr ASV aizsardzības ministrs Čaks Heigels norādījis, ka neizslēdz jebkādas iespējamās metodes cīņā pret "Islāma valsti".

Vienlaikus gan viņš atkārtoti uzsvēra, ka ASV militārās operācijas būs ierobežotas un ka Irākai pašai jātiek galā ar savām politiskajām problēmām, lai sakautu ekstrēmistus.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!