Foto: Shutterstock

ASV, Misūri štatā, kāda sešus gadus vecā zēna ģimene aizturēta par sava bērna nolaupīšanas inscenējumu, vēsta "The Guardian".

Pēc mātes teiktā, viņas dēls pārāk labvēlīgi izturējies pret visiem, kurus saticis uz ielas. Lai uzskatāmi parādītu, pie kā var novest sarunas ar svešiniekiem, ģimene vērsās pie vienas no paziņām ar lūgumu nolaupīt bērnu.

Kad zēns izgāja no skolas autobusa, vīrietis iegrūdis viņu automašīnā un sasējis viņam rokas un kājas. Pēc tam viņš teicis "ķīlniekam", ka vairs nekad neieraudzīs savu māti, un piedraudējis viņu piesist pie šķūņa sienas. Lai zēns pārstātu raudāt, vīrietis parādījis bērnam ieroci. Pēc tam viņš aizsējis zēnam acis un aizvedis viņu uz mājas pagrabu.

Pēc neilga laika vīrietis atlaidis zēnu un atļāvis viņam doties augšā. Tur viņu sagaidīja radinieki ar norādījumiem par to, kāpēc jāturas tālāk no svešiniekiem.

Pēc policijas teiktā, cietušā bērna ģimene nejūtas vainīga.

Mātei ir izvirzītas apsūdzības par nepilngadīgā nolaupīšanu un cietsirdīgu izturēšanos pret bērnu. Pārējie ģimenes locekļi tiek apsūdzēti nolaupīšanā, cietsirdīgā izturēšanās un noziedzīgā nolaidībā. Četrus ģimenes locekļus ievietoja cietumā un noteica drošības naudu 250 000 dolāru apmērā. Savukārt zēnam ir atrasts aizbildnis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!