Foto: PantherMedia/Scanpix

1,6 triljoni dolāru ir summa, ko ASV tērējusi dažādām militārajām operācijām kopš 2001.gada 11.septembra teroraktiem, atsaucoties uz ASV Kongresa Pētījumu servisa veikto pētījumu ziņo "International Business Times".

Tātad šo trīspadsmit gadu garumā ik dienu tērēti 337 miljoni ASV dolāru, tas ir gandrīz 15 miljoni dolāru ik stundu.

Kongresa pētījumā arī secināts, ka lielākas izmaksas bijušas vienīgi Otrā pasaules kara laikā. 92% no lielās summas tērējis Pentagons. Savukārt 6% tērēti diplomātiskajām vajadzībām, un tikai 1% naudas izlietots medicīniskās palīdzības sniegšanai kara veterāniem.

Nedaudz vairāk kā puse no 1,6 triljoniem ASV dolāru tērēta militārajām operācijām Irākā, bet 686 miljardi ieguldīti militārajās operācijās Afganistānā.

ASV prezidenta Baraka Obamas administrācija decembrī lūgusi gandrīz 6 miljardus dolāru cīņai pret teroristisko grupējumu "Islāma valsts", taču pētījuma autori norāda, ka šobrīd teroristiskā grupējuma apkarošanai nepieciešamu naudas summu vēl nav iespējams precīzi prognozēt.

ASV Aizsardzības departaments decembrī paziņojis, ka kopš augusta gaisa uzlidojumos "Islāma valstij" Irākā un Sīrijā, iztērēts viens miljards dolāru.

Portāls "Delfi" jau ziņojis, ka "Islāma valsts" kaujinieki novembrī nogalinājuši aptuveni 2000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!