Foto: RIA Novosti/Scanpix

Eiropiešiem vajadzētu izrādīt ASV no Ziemeļatlantijas Līguma organizācijas (NATO), par spīti tam, ka ASV ir viena no organizācijas dibinātājām, otrdien, 25. novembrī, pavēstīja Krievijas Valsts domes spīkers Sergejs Nariškins.

"Man ir fantastisks priekšlikums – es iesaku Eiropas partneriem izraidīt ASV no [NATO] bloka," norādīja Nariškins pie starptautiskā apaļā galda, kur tika diskutēts, kā risināt krīzi Eiropā.

Krievijas politiķis pauda pārliecību, ka, ja ASV nebūtu NATO dalībvalsts, tad Eiropa diezgan ātri sasniegtu stabilitāti un drošību, kā tam vajadzētu būt.

Nariškins pārstāv partiju "Vienotā Krievija", par spīkeru viņš kļuva 2011. gada decembrī. Līdz tam Nariškins ilgus gadus plecu pie pleca strādāja ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, kā arī vadījis Krievijas prezidenta administrāciju, kad prezidents bija Dmitrijs Medvedevs.

Nariškins ir iekļauts arī Eiropas Savienības sankciju sarakstā.

NATO ir militāra savienība, kas apvieno vairākas Eiropas un Ziemeļamerikas valstis. Organizāciju 1949. gadā izveidoja ASV, Kanāda un desmit Eiropas valstis, lai aukstā kara laikā aizsargātu Eiropu no komunistiskajām valstīm, bet mūsdienās NATO ir iesaistījusies visas pasaules drošības sistēmās. NATO galvenā mītne atrodas Briselē. Latvija pievienojās NATO 2004. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!