Foto: Reuters/Scanpix

ASV armija nometusi 60 000 skrejlapu virs teroristu grupējuma "Islāma valsts" de facto galvaspilsētas Sīrijā, ceturtdien paziņojis Pentagons, piebilstot, ka skrejlapās attēlota simboliska grupējuma savervēto jauno kaujinieku samalšana gaļas mašīnā.

Mēģinot cīnīties pret "Islāma valsts" propagandas kampaņu, ASV iznīcinātājs pagājušajā nedēļā nometa skrejlapas virs Rakas, kas atrodas Sīrijas ziemeļos.

Pentagona preses pārstāvis norādīja, ka skrejlapu vēstījums ir vienkāršs - savervēšana "Islāma valsts" rindās nozīmē nonākšanu gaļas mašīnā, kas nenāk par labu veselībai.

Skrejlapās redzamajā zīmējumā jauni vīrieši sastājušies rindā zem uzraksta "Islāma valsts rekrutēšanas birojs". Viens "Islāma valsts" kaujinieks ar briesmīgu seju virza rindu uz priekšu, kamēr otrs samaļ tos asiņainā gaļas mašīnā.

Skrejlapas izveidojuši Armijas informācijas atbalsta operāciju darbinieki, atklāja Pentagona pārstāvis, piebilstot, ka iepriekš tās tika dēvētas par psiholoģiskajām operācijām.

ASV diplomāti un ģenerāļi atzinuši, ka "Islāma valsts" ir lietpratēji sociālo mediju izmantošanā un potenciālo brīvprātīgo vervēšanā internetā, izmantojot propagandas video.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!