Foto: AP/Scanpix

ASV, Teksasas štata Harisā apkaimē esošajā koledžas pilsētiņā 22. janvārī notikusi apšaude, kā rezultātā ievainojumus guvuši vairāki cilvēki. Par bojā gājušajiem netiek ziņots.

Kā vēsta vietējie mediji, ir aizturēts viens aizdomās turamais, bet policija ziņas nesniedz, vai aizturētais ir šāvis uz cilvēkiem.

Meklēšanā ir izsludināts vēl viens iespējamais šāvējs – 18 līdz 20 gadus vecs afroamerikānis. Viņam izdevies koledžas teritoriju pamest un aizbēgt.

Studentiem un mācību iestādes darbiniekiem šobrīd ir aizliegts pamest koledžas pilsētiņu un pieņemti visi nepieciešamie drošības mēri. Tāpat brīdinātas arī citu tuvāko koledžu vadības, par iespējamajiem draudiem.

Pagaidām nav zināms ievainoto skaits, Kā ziņo CNN, pēc aculiecinieku teiktā ātrā palīdzība no koledžas pilsētiņas uz slimnīcu aizvedusi vismaz divus cilvēkus.

Kā vesta koledžas vadība, ikdienā pilsētiņa uzturas aptuveni 10 tūkstoši studentu.

Jau ziņots, ka pagājušā gada decembrī ASV pilsētiņā Ņūtaunā notikusī apšaude, kurā bojā gāja 26 cilvēki – seši pieaugušie un 20 bērni, rosinājusi atsākt diskusiju par ieroču tirdzniecības un turēšanas ierobežojumiem ASV. Pēc traģēdijas Amerikas Savienoto valstu prezidents Baraks Obama pauda, ka atbalstīs likumprojektu par noteikta tipa kaujas ieroču tirgošanas un iegādes aizlieguma atjaunošanu ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!