Foto: Latvijas armija

Jaunais ASV aizsardzības ministrs Eštons Kārters, kas sestdien ieradies iepriekš neizsludinātā vizītē Kabulā, ļāvis noprast, ka Vašingtona varētu palēnināt sava karaspēka izvešanas tempu no Afganistānas.

ASV prezidents Baraks Obama "apsver virkni iespēju, kā palielināt mūsu atbalstu [Afganistānas prezidenta Ašrafa] Gani drošības stratēģijai, tostarp iespējamās izmaiņas ASV karavīru skaita samazināšanas grafikā," pēc sarunām ar afgāņu līderiem pavēstīja Kārters.

"Tas varētu nozīmēt bāzu slēgšanas termiņu un secības vēlreizēju pārskatīšanu, lai nodrošinātu koalīcijas kaujasspēju nepieciešamo izvērsumu," piebilda Pentagona jaunais šefs.

Viņš norādīja, ka vienlaikus ASV un to sabiedrotajiem jāuzņemas "ilgtermiņa saistības", nodrošinot Afganistānu ar nepieciešamajiem resursiem un bruņojumu.

Šobrīd Afganistānā joprojām uzturas 10 000 vīru liels militārais kontingents, kuru saskaņā ar līdzšinējo Obamas plānu līdz gada beigām paredzēts samazināt aptuveni uz pusi, bet pilnībā izvest līdz viņa pilnvaru termiņa beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!