Foto: DELFI

ASV senatori aicinājuši prezidenta Baraka Obamas administrāciju nosūtīt Ukrainai ieročus, lai tās armija varētu cīnīties pret tā dēvēto "Krievijas iebrukumu", pirmdien, 1.septembrī, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Senāta Starptautisko attiecību komitejas šefs Roberts Menendess pavēstījis, ka Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam ir jāatbild par agresiju. Savukārt senators Džons Makeins sacījis, ka runa nav par iejaukšanos, bet gan par iebrukumu citā valstī.

Intervijā CNN Menendess, kurš pārstāv demokrātu partiju, sacīja: "Mums Ukrainai ir jādod tāda aizsardzība, pateicoties kurai Putins samaksās par sarīkoto agresiju." "Runa vairs nav par separātistiem, tas, kas tagad notiek, ir tiešs Krievijas iebrukums. Mums tas ir jāsaprot".

Pēc abu senatoru teiktā, jautājums par ieroču piegādi Ukrainai "iespējams jau stāv uz Obamas galda".

Makeins CNN norādīja, ka Putins ir "bijušais VDK pulkvedis, kurš vēlas atjaunot Krievijas impēriju." Senators bilda, ka ukraiņiem ir jāiedod tādi ieroči, ar kuriem viņi varēs stāties pretī Krievijas iebrukumam. "Dodiet viņiem iespēju cīnīties," bilda Makeins.

BBC atgādina, ka Ukrainas karaspēks nedēļas nogalē piedzīvojis pirmo uzbrukumu no jūras.

Jāatgādina, ka augusta pēdējā nedēļā Ukrainā ienāca Krievijas karaspēks. Tiesa, Putins kaimiņvalsti oficiāli karu nav pieteicis un noliedz krievu karaspēka klātbūtni Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!