Daļa Kanādas un ASV piedzīvo strauju ziemas iestāšanos, gaisa temperatūrām dažu dienu laikā nokrītot pat par 22 Celsija grādiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Mineseotā, Mičiganā un Viskonsinā pirmdienas naktī uzsnigusi aptuveni 30 centimetrus bieza sniega sega. Mičiganas pussalā prognozēta turpmāka snigšana, kas sniega slāņa biezumu varētu palielināt vēl par 60 centimetriem. Mineapolisas lidostā atcelti vairāk nekā 150 lidojumi.

Straujā gaisa temperatūru maiņa notiek pateicoties aukstā gaisa masām, ko no Aļaskas izstumj spēcīga vētra.

Snigšanas dēļ Mičiganā apgrūtināta satiksme, Minesotā vismaz divi cilvēki zaudējuši dzīvības avārijās uz apledojušajiem ceļiem. Viskonsinā uz piesniguša ceļa avarējis skolas autobuss. Tiek prognozēts, ka sezonai netipiski zemās temperatūras trešdien turpinās virzīties tālāk uz austrumiem.

Ziemas iestāšanās efektu pastiprina fakts, ka oktobris bijis viens no siltākajiem pēdējās desmitgadēs. Tā Kanādas pilsētā Kalgari vidējā temperatūra bijusi 8,3 Celsija grādi parasto 5,2 vietā. Sestdienas vakarā pilsētā bija 14,4 Celsija grādu temperatūra, bet 36 stundu laikā tā nokritusies par 32 grādiem, norāda BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!