Foto: Reuters/Scanpix
ASV Valsts departaments ir izskatījies iespēju par Kubas izņemšanu no to valstu saraksta, kas nodarbojas ar terorisma sponsorēšanu, taču ASV prezidents Baraks Obama vēl nav saņēmis konkrētas rīcības ieteikumu no saviem padomniekiem, ceturtdien vēsta ārvalstu mediji.

Ceturtdien vizītes laikā Jamaikā Obama norādījis, ka lēmumu par Kubas izņemšanu no šī saraksta paziņos tikai pēc tam, kad būs saņēmis ieteikumus no saviem padomniekiem Baltajā namā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Jautājums par Kubas izņemšanu no šī ASV veidotā saraksta tika aktualizēts pēc tam, kad abas valstis paziņoja par diplomātisko attiecību atjaunošanu pērnā gada nogalē.

"Valsts departaments ir pabeidzis pārskatu. Tas tagad nosūtīts uz Balto namu. Mūsu starpaģentūru komanda izskatīs šo lietu un tad to prezentēs man vienlaikus ar rekomendāciju. Tas vēl nav noticis," medijiem norādījis Obama.

Savu personīgo nostāju šajā jautājumā ASV prezidents neesot komentējis, taču viņa iepriekšējie izteikumi liecinot, ka viņš varētu atbalstīt Kubas izņemšanu no saraksta, norāda BBC.

Kuba sarakstā iekļauta 1982.gadā.

Jau vēstīts, ka 2014.gada 17.decembrī ASV prezidents Baraks Obama paziņoja par 'jaunu nodaļu' attiecības ar komunistisko Kubu. Valstis savstarpējās attiecības sarāva 1961.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!