Foto: F64
Pēc lielveikala "Maxima" jumta sabrukšanas Rīgā, kurā gājuši bojā vairāki desmiti cilvēku un ir vairāki desmiti cietušo, saziedoti jau tūkstošiem latu.

Labdarības portāls "Ziedot.lv" atvēris ziedojuma tālruni un atbalstam 21.novembra traģēdijā cietušajiem saziedoti jau vairāki tūkstoši latu, liecina informācija portāla mājas lapā. Pašlaik kopējā saziedotā summa ir 13 tūkstoši latu, taču tā strauji mainās.

"Visa Latvija ir kopā ar 21. novembra traģēdijā cietušajiem un viņu ģimenēm. Viņi nav vieni. Un nebūs vieni. Jo visa tauta ir kopā ar viņiem un gatava palīdzēt," saka ziedojumu vākšanas akcijas rīkotāji.

Par ziedojumiem tiks sniegta sociālā un medicīniskā palīdzība, kad tāda būs nepieciešama. "Mēs būsim gatavi palīdzēt, kad cietušajiem tas būs nepieciešams," uzsver portāls. Ziedot iespējams zvanot arī uz labdarības tālruni 90006385 (ziedojums 1 lats).

25 000 latu cietušajiem ziedojis "Rietumu Bankas" Labdarības fonds. Banka kontaktējas ar darba grupu, kura tika izveidota traģēdijas seku likvidēšanai un palīdzībai cietušajiem. Nepieciešamības gadījumā tiks pieņemts lēmums par papildu palīdzību.

Iekšlietu ministrija, atsaucoties uz iedzīvotāju vēlmi ziedot līdzekļus 21.novembrī Zolitūdes lielveikalā notikušās traģēdijas upuriem – iekšlietu nozares darbiniekiem, pavēstījusi par iespēju ziedojumus pārskaitīt uz Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrības (LIDA) ziedojumu kontu Swedbankā: LV20HABA0551030396547; Reģ. Nr. 50008164341.

Arī Rīgas dome informē, ka no pirmdienas būs atvērts ziedojuma tālrunis cietušo atbalstam - 80005055.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!