Palestīniešu pašpārvalde atlikusi 17.jūlijā plānotās pašvaldību vēlēšanas, ziņu aģentūrai AFP ceturtdien pavēstīja augsta palestīniešu amatpersona Rietumkrastā.

Islāmistu grupējums "Hamas" iepriekš ziņoja, ka šai balsojumā nepiedalīsies un tā pārvaldītajā Gazas joslā vēlēšanas nepieļaus, raisot šaubas par to norisi arī Rietumkrastā.

Savukārt pašpārvaldes amatpersonas uzstāj, ka vēlēšanām jānotiek par spīti "Hamas" boikotam, jo tajās tiks izraudzīta tikai vietējā vadība.

"Hamas" atsakās atzīt prezidenta Mahmuda Abasa varu, kopš 2009.gada janvārī beidzies viņa četru gadu pilnvaru termiņš.

Grupējuma atteikuma dēļ atceltas arī šī gada sākumā plānotās parlamenta vēlēšanas. Islāmistu grupējums noraida jaunu vēlēšanu rīkošanu, kamēr neizlīgs ar Abasa vadīto kustību "Fatah".

Kopš 2006.gada janvārī palestīniešu parlamenta vēlēšanās uzvarēja kustība "Hamas", tās attiecības ar vēlēšanās zaudējušo "Fatah" ir saspīlētas, spriedzei dažkārt pāraugot bruņotās sadursmēs. Patlaban palestīniešu teritorijās pastāv faktiska divvaldība - Gazas joslu kontrolē "Hamas" valdība, bet Rietumkrastu - Abasa izveidotais pagaidu ministru kabinets.

Jaunais datums, kad vēlēšanas varētu notikt, nav zināms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!