Foto: Publicitātes attēli

Lai efektīvi pasargātu savu teritoriju no agresīvās kaimiņvalsts iebrukumiem, Ukraina uz robežas ar Krieviju sākusi realizēt projektu "Siena" – aizsardzības sistēmu kompleksa būvniecību, vēsta aģentūra UNIAN.

Valsts robežas sauszemes posmos tiks veidoti aizsarggrāvji, kontroles joslas, elektroniskās un optiskās novērošanas sistēmas, un signalizāciju kompleksi.

Vispirms gar robežu tiks izrakts grāvis, lai apgrūtinātu transportlīdzekļu pārbraukšanu pāri robežai, skaidro amatpersonas. Grāvi pastiprinās divi vaļņi - zemes un betona. Tālāk sekos kontroles josla, kurā tiks fiksēti visi mēģinājumi šķērsot robežu, un dažāda veida novērošanas sistēmas.

Vietās, kur robežu veido upes - dabiski šķēršļi -, tikšot izvietota tikai pārkāpumu fiksēšanas sistēma.

Projekta realizēšanai būs nepieciešami gadi, ceturtdien paziņoja Ukrainas prezidenta Petro Porošenko padomnieks Oļegs Medvedevs, norādot, ka šādu nocietinājumu sistēmu nevar izveidot divu nedēļu laikā.

"Mēs visi tagad zinām, no kurienes nāk militārie draudi Ukrainai, jo uz šī gada 1. martu mūsu militārā doktrīna paredzēja, ka mums no rietumiem uzbrūk agresīvais NATO bloks, bet izrādījās, ka no austrumiem uzbruka miermīlīgā Krievija," aizsargbūvju nepieciešamību skaidro prezidenta padomnieks.

Domājams, ka projektu siena nevarēs realizēt uzreiz visos robežas posmos. Vēl šonedēļ Ukrainas amatpersonas ziņoja, ka Krievijas karavīri un kaujinieki kontrolē vairāk nekā 100 kilometrus garu abu valstu robežas posmu.

"Delfi" jau jūlijā ziņoja, ka Ukraina uz robežas ar Krieviju Harkovas apgabalā raka aizsarggrāvi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!