Foto: Reuters/Scanpix

Provizoriskie notriektās Malaizijas lidmašīnas avārijas izmeklēšanas rezultātus paziņos augusta beigās, atsaucoties uz Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Drošības padomes priekšsēdētāju Marku Laielu Grāntu, vēsta ziņu aģentūra "Itar-Tass".

ANO Drošības padomes priekšsēdētājs pirmdien, 18. augustā, Lielbritānijā paziņoja, ka augusta beigās būs pirmie provizoriskie izmeklēšanas rezultāti.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka Doņeckas apgabalā Ukrainā 17. jūlijā avarēja reisa MH17 pasažieru lidmašīna "Boeing 777" ar 298 cilvēkiem uz klāja, kas lidojusi no Amsterdamas uz Malaizijas galvaspilsētu Kualalumpuru. Ukrainas amatpersonas ir paziņojušas, ka lidaparāts notriekts ar pretgaisa aizsardzības raķeti "Buk", tajā vainojot prokrieviskos kaujiniekus. Uz prokrievisko spēku lomu notikušajā norāda arī ASV.

Lidmašīnā atradās 283 pasažieri un 15 apkalpes locekļi. Saskaņā ar "Malaysia Airlines" datiem reisā lidoja 192 nīderlandieši, 44 Malaizijas pilsoņi, 27 austrālieši, 12 indonēzieši, 10 briti, četri vācieši, četri beļģi, trīs filipīnieši, viens kanādietis un viens Jaunzēlandes pilsonis.

Paši prokrieviskie kaujinieki savu vainu noliedz. Krievijas prezidents Vladimirs Putins izteicies, ka atbildība par notikušo būtu jāuzņemas Ukrainai, jo tajā notiek nemitīga karadarbība. Vairākas Rietumvalstis arī paudušas bažas, ka Maskavai lojālie kaujinieki traucē izmeklēšanu un neļauj notikuma vietā brīvi strādāt, vākt pierādījumus ekspertiem un glābējiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!