Foto: AFP/Scanpix

Lai gan vairums aptaujātie Krievijas iedzīvotāji uzskata, ka līdz ar Berlīnes mūra krišanu Aukstais karš starp Rietumiem un Krieviju beidzās, trešdaļa aptaujātie norāda, ka Aukstais karš nebeidzās 1989. gadā, vēsta portāls "Russia Today".

Saskaņā ar aptauju, ko veica Krievijas Sabiedriskās domas fonds, 82 % aptaujātie norāda, ka zina par Berlīnes mūra nojaukšanu, kas notika 1989. gadā, savukārt 13 % atzīst, ka neko par to nezina.

51 % aptaujāto uzskata, ka Berlīnes mūra krišana bija labs pavērsiens, savukārt 13 % norāda, ka tas bija slikts pavērsiens. 37 % aptaujāto nebija konkrēta attieksme par 1989. gadā notikušo.

Savukārt 22 % respondentu uzskata, ka Berlīnes mūra nojaukšana nāca Krievijai drīzāk par sliktu nekā par labu, 18 % norāda, ka mūra krišana radījusi negatīvas sekas, un 60 % respondentu nevar atbildēt uz jautājumu.

Apgalvojumam, vai līdz ar Berlīnes mūra krišana beidzās Aukstais karš, 39 % respondentu piekrīt, savukārt 33 % nepiekrīt un 28 % respondentu nav konkrēta viedokļa.

Līdzīga aptauja tika veikta 2008. gadā, kad norisinājās Krievijas un Gruzijas konflikts, 52 % aptaujāto norādīja, ka Aukstais karš turpinās un tikai 18 % respondentu atzina, ka Aukstais karš ir beidzies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!