Foto: AFP/Scanpix
Austrālijā otrdien slēgta lieta saistībā ar jaundzimušā pazušanu 1980.gadā. Izmeklēšanā par vainīgo mazulītes Azarijas nāvē atzīts savvaļas suns dingo, vēsta "BBC News".

Lietas izmeklētāji skaidrojuši, ka 1980.gada 16.augustā Čemberlenu ģimene, kurā auga trīs bērni, uzslēja telti kādā kempingā. Nākamās dienas vakarā māte Lindija Čemberlena-Kreitone, gatavojot vakariņas, dzirdējusi bērna raudas, kas skanējušas no telts. Sieviete ielūkojusies teltī un sākusi kliegt, ka suns aiznesis viņas bērnu. Suņa rējienus dzirdējuši arī citi kempinga atpūtnieki.

Mazulis daudzas stundas meklēts kempinga apkaimē. Meklēšanas vienība uzgājusi suņa dingo pēdas, bet viens no atpūtniekiem nofotografējis savvaļas suni, kurš bija piegājis pie teltīm 20 minūtes pirms notikušā. Meitenes ķermenis tā arī netika atrasts, lai gan Čemberlenu ģimenes teltī uzietas viņas asinis.

Sākotnēji izmeklēšana versiju par dingo vainu notikušajā uzskatīja par izdomājumu, un 1982.gadā Lindija Čemberlena - Kreitone, kura tobrīd vēlreiz bija mātes cerībās, tika atzīta par vainīgu meitas nāvē un viņai piespriests mūža ieslodzījums. Viņas vīram piesprieda nosacītu sodu par līdzdalību noziegumā. 1987.gadā laulāto pāris attaisnots, taču oficiāls izmeklēšanas slēdziens par meitenītes nāves iemeslu nebija.

Otrdien Čemberleniem nodeva slēdzienu par meitenes nāvi. Izmeklēšana notikušajā par vainīgu atzinusi savvaļas suni dingo, ņemot vērā arī citus līdzīgus šo suņu uzbrukumus bērniem. No 1990.līdz 2011.gadam Austrālijas Kvīnslendas štatā reģistrēti kopumā 230 savvaļas suņu uzbrukšanas gadījumi cilvēkiem.

Pēc Čemberlenu ģimenes stāsta motīviem 1988.gadā tapa filma ("A Cry in the Dark", cits nosakumus – "Evil Angels"), kur galveno – mātes lomu – nospēlēja Merila Strīpa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!