Austrālijas policija pirmdien iebrukusi Sidnejas centra kafejnīcā, kur bruņots uzbrucējs par ķīlniekiem bija sagrābis vairākus cilvēkus, ziņo Austrālijas mediji. Jaundienvidvelsas policija tviterī ierakstījusi, ka ķīlnieku krīze ir galā.

Bojā gājuši divi cilvēki, vēl četri - ievainoti.

Haotiski notikumi sākušies pie kafejnīcas pēc tam, kad no tās izskrējusi piecu līdz septiņu ķīlnieku grupa. Jau pašā krīzes sākumā no tās izdevās izbēgt pieciem cilvēkiem.

Policija iemetusi trokšņu granātas kafejnīcā un iebrukusi tajā, pēc kā vairākas reizes atskanējusi šaušana. Telekanāls "Channel 7 news" ziņo, ka operācijā nogalināti divi cilvēki - ķīlnieks un ķīlnieku sagrābējs. Vēl trīs cilvēki guvuši nopietnus ievainojumus.

No kafejnīcas vairākās grupās izbēguši vai izvesti ķīlnieki, no tās nāk dūmi. Pēcāk policisti kafejnīcā iesūtījuši robotu spridzekļu meklēšanai. Policija norobežojusi notikuma vietu, kurā ieradušies lieli ārkārtas dienestu spēki.

Ķīlnieku krīze Sidnejas kafejnīcā ilga vairāk nekā 16 stundas.
Austrālijas mediji ziņo, ka uzbrucējs ir irānis Mens Horans Moniss, kurš pats sevi uzskatot par šeihu. Viņš iepriekš sūtījis aizskarošas vēstules Afganistānā kritušo karavīru ģimenēm un atbrīvots pret galvojumu apsūdzībās par līdzdalību savas bijušās sievas slepkavībā. Viņam arī izvirzīti vairāki desmiti apsūdzību par nepiedienīgu uzvedību un seksuālu varmācību.

49 gadus vecais vīrietis dzīvo Sidnejas dienvidrietumos un sevi pasludinājis par "musulmaņu garīdznieku un miera aktīvistu". 2001.gadā viņš intervijā "ABC News" pastāstīja, ka pirms pieciem gadiem bēdzis no Irānas, kad viņam radies konflikts ar valdošo režīmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!