Foto: AP/Scanpix
Austrijas kanclers Verners Faimans Ungārijas premjerministra Viktora Orbāna attieksmi pret imigrantiem salīdzinājis ar nacistu ēras nežēlastību.

"Bēgļu sadzīšana vilcienos ar cerību, ka viņi tiks aizvesti tālu prom, atsauc atmiņas par tumšāko mūsu kontinenta laiku," intervijā Vācijas nedēļas izdevumam "Der Spiegel" pavēstīja Faimans.

Pēc viņa teiktā, Orbnāns apzināti izmanto "atbaidīšanas politiku".

Jau vēstīts, ka Ungārija pašreiz piedzīvo bezprecedenta nelegālo imigrantu pieplūdumu.

Šogad Ungārijas robežu šķērsojuši jau aptuveni 167 000 nelegālo imigrantu.

Ungārija ir viena no valstīm, kurā imigranti masveidā iebrauc no Balkāniem. Cerībā apturēt imigrantu pieplūdumu Ungārija ir uzbūvējusi dzeloņstiepļu barjeru gar Serbijas robežu un turpina tur būvēt četrus metrus augstu žogu, ko plānots pabeigt līdz 31. oktobrim.

Orbāns ieņēmis stingru nostāju pret imigrantiem un aizstāv jauno likumu, kas stāsies spēkā otrdien un paredz cietumsodus robežpārkāpējiem.

Sestdien intervijā Vācijas laikrakstam "Bild" Orbāns pavēstīja, ka vēlas panākt trīs miljardu eiro piešķiršanu Turcijai, Libānai un Jordānijai, no kurienes sīrieši dodas uz Eiropu.

"Ja tas prasa vairāk naudas, mēs palielināsim palīdzību, līdz bēgļu straumes izsīks," paziņoja Orbāns. "Šie imigranti nenāk no kara zonām, bet no nometnēm, kur viņi ir drošībā. Viņi nebēg no briesmām - viņi jau ir aizbēguši un viņiem nevajadzētu baidīties pa savām dzīvībām."

Viņi nāk uz Eiropu nevis "drošības meklēšanas, bet labākas dzīves dēļ. Viņi vēlas vācu, iespējams, zviedru dzīvi", sacīja Orbāns. "Taču tas fakts: nav fundamentālu tiesību uz labāku dzīvi, tikai tiesības uz drošību un cilvēka cieņu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!