Foto: AP/Scanpix

Austrijas policija, meklējot cilvēku kontrabandistus pēc 71 nelegāla migranta bojāejas kravas mašīnā, otrdienas vakarā paziņoja, ka ir izglābusi 24 afgāņu migrantus no mikroautobusa, kas bijis līdzīgs “cietuma kamerai uz riteņiem”.

"Mašīna veda 24 nepilngadīgus afgāņus, kas lielākoties bija 16 vai 17 gadu vecumā. Viņi bija iespiesti šajā bīstamajā mašīnā .. viens otram virsū ļoti mazā telpā,” pastāstīja policijas preses sekretārs.

"Logi un sānu durvis bija aizmetināti, logi bija aizkrāsoti melni un tiem no iekšpuses bija piemetinātas restes. Durvis bija aizbultētas no ārpuses. Tā (mašīna) bija līdzīga cietuma kamerai uz riteņiem,” sacīja policijas preses sekretārs.

Mikroautobusu vadīja Rumānijas pilsonis, kurš aizbēga, kad policija apturēja mašīnu Vīnē, bet vēlāk tika atrasts ar policijas suņa palīdzību.

Atrastajiem afgāņu migrantiem nebija vajadzīga mediķu palīdzība.

Austrijas policija ir pastiprinājusi kravas automašīnu un mikroautobusu kontroli uz ceļiem pēc tam, kad rajonā pie Ungārijas robežas pagājušo ceturtdien tika atrasta pamesta kravas automašīna ar 71 nelegāla migranta līķi tajā.

Ungārija ir kļuvusi par tranzītvalsti rekordlielam migrantu skaitam, kas mēģina to šķērsot, lai nokļūtu turīgākās ES dalībvalstīs Rietumeiropā. Šogad Ungārijā no Serbijas teritorijas ieradušies vairāk nekā 140 tūkstoši migrantu, tai skaitā vairāk nekā 50 tūkstoši augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!