Foto: Reuters/Scanpix

Divas kravas automašīnas ar avarējušās Malaizijas lidmašīnas pasažieru personīgajām mantām otrdien, 14. oktobrī, ieradušās Ukrainas pilsētā Harkovā, atsaucoties uz Nīderlandes Aizsardzības ministriju, vēsta Krievijas ziņu aģentūra "Itar-Tass".

Lidmašīnā atradās 283 pasažieri un 15 apkalpes locekļi. Saskaņā ar "Malaysia Airlines" datiem, reisā atradās visvairāk nīderlandieši – 192.

Nīderlandes Aizsardzības ministrija norāda, ka starp personīgajā mantām atrodas: apģērbs, somas, pases, kredītkartes, rotaslietas, fotogrāfijas un piezīmjdatori.

Ukrainas valsts dienesta darbinieki, Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas pārstāvji un Nīderlandes policisti pirmdien kravas automašīnas salika deviņus kubikmetrus ar avarējušās lidmašīnas pasažieru mantām.

Pirmā mantu ekspertīze tiks veikta Harkovā, visticamāk, trešdien, 15. oktobrī. Pēc tam mantas tiks nogādātas uz Nīderlandi.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka Doņeckas apgabalā Ukrainā 17. jūlijā avarēja reisa MH17 pasažieru lidmašīna "Boeing 777" ar 298 cilvēkiem uz klāja, kas lidojusi no Amsterdamas uz Malaizijas galvaspilsētu KualalumpuruUkrainas amatpersonas ir paziņojušas, ka lidaparāts notriekts ar pretgaisa aizsardzības raķeti "Buk", tajā vainojot prokrieviskos kaujiniekus. Uz prokrievisko spēku lomu notikušajā norāda arī ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!