Foto: Reuters/Scanpix
Izraēlas aviācijas triecienos Sudānas austrumos, iespējams, gājis bojā arī kāds palestīniešu organizācijas "Hamas" komandieris, informē "Israel National News".

Trieciena mērķis bijusi automašīna, kurā, iespējams, atradušies ieroči. Abi automašīnā braukušie cilvēki gājuši bojā, informē aģentūra.

Pēc telekanāla "Al Arabia" ziņām, viens no nogalinātajiem ir "Hamas" atbalstītājs Abdels Latifs Al Aškars, taču oficiāla informācija par bojāgājušajiem nav sniegta. "Hamas" noliedz ziņas par kāda komandiera bojāeju.

Augsts Izraēlas Aizsardzības armijas pārstāvis amerikāņu nedēļas izdevumam "Times" apliecinājis, ka aviācijas triecienu Sudānas austrumos otrdien tiešām devuši Izraēlas spēki. Anonīmā amatpersona apliecinājusi Sudānas pārstāvju paustās aizdomas, ka uzlidojamā vainojami Izraēlas spēki, norādot: "Mēs to nedaram pirmo reizi.".

"Times" atzīmē, ka, iespējams, militārists domājis 2009.gada janvāra notikumus, kad tajā pašā Sudānas provincē, kas robežojas ar Ēģipti, nezināma lidmašīna uzbruka 23 automašīnu kolonnai, kuras, iespējams, mēģināja caur Ēģipti nogādāt Gazas sektorā ieročus. Toreiz uzlidojumā gāja bojā 119 cilvēki.

Abas reizes aviācijas uzbrukums veikts kontrabandistu iecienītā maršrutā, pa kuru pārvadā ieročus, raķetes un mīnas gazas sektora un organizācijas "Hamas" kaujiniekiem. Šis "karavānu ceļš", pēc "Times" informācijas, sākas Irānā, gar jūras piekrasti ved apkārt visai Arābijas pussalai līdz Portsudānai, no kurienes ar automašīnām kravas nogādā Sīnāja pussalā.

Kāds rietumvalstu specdienestu pārstāvis "Times" norādījis, ka kravā bija ievietota īpaša elektroniska ierīce, kas deva signālu raķetei un notēmēja to uz automašīnu, kad tā izbrauca no Portsudānas.

Daudzie sprādzieni, kurus aculiecinieki dzirdēja pēc trieciena, apliecina, ka automašīnā tiešām bijuši ieroči vai munīcija, norāda izdevums.

Jau ziņots, ka incidents notika Kalanibas rajonā 14 kilometrus no Portsudānas uz autoceļa, kas ved uz lidostu. Sudānas pretgaisa aizsardzība atklāja uguni uz nezināmo lidmašīnu, liekot tai pamest valsts gaisa telpu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!