Pagājušajā gadā aviosabiedrības pazaudējušas 42 miljonus pasažieru bagāžas vienību, kas ir ievērojams daudzums, lai rastos jautājums – ko lidsabiedrības dara ar pazaudēto bagāžu?

Izrādās, ka daudzas aviosabiedrības, ja 100 dienu laikā nepiesakās bagāžas īpašnieks, rīko izsoles un čemodānus nodot jauniem īpašniekiem. Piemēram, Londonas tuvumā ir Greasby's izsole, kurā katru nedēļu tiek izsolītas 100 līdz 300 aviosabiedrību pazaudētās bagāžas.

Sākuma cena katrai bagāžai ir 5 eiro un iegūtā nauda tiek nodota labdarības mērķiem. Koferi tiek izsolīti, neatverot tos, tāpēc katram izsoles dalībniekam ir liels risks iedzīvoties nevajadzīgās mantās.

Tiesa, elektroniskās ierīces, dārglietas un kurpes tiek izņemtas no koferiem un pārdotas atsevišķi. Bieži vien koferos ir bēgļu nonēsātas drēbes vai netīra veļa, bet citreiz trāpās arī jaunas un pievilcīgas zīmolu mantas.

Aviosabiedrības vidēji pazaudē 18,86 no 1000 koferiem. Britu lidsabiedrība British Airways vidēji pazaudē 26,5 koferus no 1000 koferiem.

Sīkāka informācija par iespēju izsolē iegādāties zaudēto bagāžu šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!