Foto: AFP/Scanpix

Sīrijas armija sākusi izmanto jauna tipa ieročus, ko tai piegādājusi Krievija, ceturtdien ziņoja aģentūra "Reuters", atsaucoties uz avotu Sīrijas drošības spēkos.

"Ieroči ir ļoti efektīvi un ļoti precīzi, un precīzi trāpa mērķiem," jautāts par Krievijas atbalstu, sacīja anonīmais avots, piebilstot, ka runa ir par visu tipu ieročiem, gan gaisa, gan zemes.

Avots atklāja, ka armija pēdējos mēnešos tikusi apmācīta šo ieroču lietošanā un tagad sākusi tos izmantot. Sīkāku informāciju avots neatklāja, vien to, ka tie ir jauna tipa ieroči.

Sīrijas ārlietu ministrs Valids Muallems ceturtdien paziņoja, ka Krievija ir piegādājusi jaunus ieročus un apmācījusi Sīrijas karavīrus, kā tos izmantot. Kad tas noticis un kādi tieši ieroči piegādāti, ministrs neatklāja.

Viņš sacīja, ka valdība būs gatava iet tālāk un lūgt Krievija spēkus cīnīties tās puse, ja būs nepieciešams.

Lielbritānijā bāzētā novērotāju organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR) apstiprināja, ka Damaskas spēki pēdējā laikā sākuši izmantot jaunus ieročus, tostarp vadāmās gaiss-zeme raķetes.

Sīrija ir viena no Krievijas tuvākajām sabiedrotajām Tuvajos Austrumos. Maskava pēdējās nedēļās cenšas ieņemt aktīvāku starpnieka lomu attiecībā uz Sīrijas pilsoņkaru un starptautiskajiem centieniem cīnīties pret "Islāma valsti", kas kontrolē prāvas teritorijas Sīrijā un Irākā.

ASV satrauc ziņas par Maskavas augošo atbalstu Sīrijas prezidentam Bašaram al Asadam.

Sīrijā kopš 2011.gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā "Islāma valsts" un ar "Al Qaeda" saistītā "Al Nusra". Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 240 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!